Συχνές ερωτήσεις

Τη γενική υγεία σας – Ενημερώστε μας αν έχετε διαγνωσθεί με τυχόν ασθένειες ή παίρνετε οποιαδήποτε φάρμακα. Είναι σημαντικό να ενημερώσετε τον οδοντίατρό σας για όλα τα φάρμακα που παίρνετε.       

• Την υγεία των δοντιών σας – Πριν από την έναρξη της εξέτασης, ενημερώστε μας εάν:

  •  Νομίζετε ότι έχετε μια νέα κοιλότητα

  •  Τα δόντια σας έχουν γίνει ευαίσθητα

  •  Νιώθετε εξογκώματα μέσα στο στόμα σας  

 

Δεν θα δούμε απλά τα δόντια σας αλλά πολύ περισσότερα. Θα ελέγξουμε κι άλλες περιοχές για προβλήματα. Για παράδειγμα:

Μαλακά μόρια – Οι μαλακοί ιστοί του στόματος περιλαμβάνουν τη γλώσσα, το εσωτερικό των χειλιών και τα μάγουλα, και όλη την κοιλότητα του στόματος.  Θε ελέγξουμε για σημεία, κοψίματα, οιδήματα, εξογκώματα ή άλλες παθολογικές περιοχές που μπορεί να υποδεικνύουν προβλήματα με τη στοματική υγεία.

 

Περιοδοντική εξέταση. Περιλαμβάνει τον έλεγχο των ούλων και των υποστηρικτικών δομών των δοντιών.  Κατ’ αρχάς,  θα εξετάσουμε τα ούλα για σημάδια ερυθρότητα ή πρήξιμο. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να υποδεικνύουν ασθένεια των ούλων.  Αν  έχετε περιοδοντική νόσο,  μπορεί να σας παραπέμψουμε σε έναν περιοδοντολόγο.  Αυτός είναι ένα ειδικός ο οποίος αντιμετωπίζει ασθένειες των ούλων.

 

Σύγκλειση– Θα ελέγξουμε πόσο καλά τα δόντια σας ταιριάζουν μεταξύ τους με  εξέταση στο δάγκωμα σας.  Κατ’ αρχάς, θα σας ζητηθεί να δαγκώσετε φυσικά.  Αν τα δόντια δεν φαίνεται να ταιριάζουν μεταξύ τους σωστά, μπορεί να χρειαστεί να δαγκώσετε σε ειδικό κερί ή χαρτί.

 

Κλινική εξέταση των δοντιών – Θα ελέγξουμε για τυχόν φθορές με εξέταση σε κάθε επιφάνεια του δοντιού

Συστάσεις θεραπείας – Αν βρούμε οποιαδήποτε προβλήματα, θα προτείνουμε μέτρα για να τα διορθώσετε. Θα βγάλουμε σχέδιο θεραπείας. Θα σας εξηγήσουμε κάθε μέρος του σχεδίου θεραπείας με λεπτομέρεια. Αυτό είναι κάτι που θεωρούμε  σημαντικό για να νιώθετε άνετα, να κατανοήσετε το σχέδιο και τις σχετικές δαπάνες.